Att slipa golv i Stockholm

Så får du nästan nytt golv

Har du funderat på att förnya golvet hemma? Det bästa sättet som man kan förnya sitt golv är genom att ta fram en helt ny yta på golvet. Du vet väl om att det är bättre för både miljön och för den egna plånboken att slipa om golv än att lägga ett helt nytt? Att slipa om ett golv tar mycket mindre resurser i anspråk.

Mer miljövänligt slipa om golv

Att tillverka nytt golv tar enorma resurser till först fällningen av trädet, kapningen av trädet, kapning till plankor och att dessutom skära till mindre plankor, och ska du ha parkett så ska plankorna kapas till mindre parkettstavar. Sedan ska det nya golvet fraktas till återförsäljare och därifrån ska det fraktas hem till dig. Och alla fraktfordon går ännu inte på el.

Så att slipa det golv som du har hemma är mycket mer miljövänligt för klimatet och sparar på våra träd i skogen. De gör större nytta som träd, än som ett trägolv hemma hos oss. Men hur får man ett slipat golv?

Så slipar man trägolv

Att slipa om golv, gör man enklast med hjälp av en golvslipmaskin. Den slipar hela ytan och de nya golvslipmaskinerna är lätta att använda. De har en sugförmåga som är mångdubbelt effektiv jämfört med en vanlig dammsugare. Därför behöver man inte sanera efter att man slipat om golv, som man var tvungen att göra med de gamla golvslipmaskinerna. Det enda man behöver tänka på är att föra golvslipen jämnt över golvet.

Håller du den för länge på ett ställe blir det en grop i golvet, eller att slipningen blir ojämn, och då har du egentligen samma problem som innan du slipade om golvet, och det blir ju inte bra. Men känner du dig det minsta osäker på om du klarar av att slipa golvet själv, så är det mycket bättre att anlita en golvläggare som kan slipa om golvet åt dig. Det är det bästa så att du även får en fin efterbehandling av det nästan nya golvet.