Ta hjälp av en bra städfirma

Den som har hund, eller katt, vet att det blir en hel del hår på alla möjliga ställen. De två enklaste lösningarna är att helt enkelt gilla läget, eller att ta hjälp av en städfirma. För det är svårt att kombinera ett rent hem med hundägarskap och ett heltidsarbete.

Du som läser detta har med största sannolikhet minst en hund i hushållet, och kanske också katt eller något annat djur. Som du säkert redan är medveten om finns det egentligen bara en nackdel med att ha pälsdjur, och det är deras päls. Det blir en hel del hår på olika ställen i hemmet, inte minst i soffor och fåtöljer. Förr i tiden var det vanligt att hundar inte släpptes in i bostaden, och det är inte svårt att förstå varför, när det är dags att ta itu med städningen. 

Städnivå är en städfirma som städar i hela Stockholm, och som erbjuder såväl hem- som flyttstädning. De utför även städningar på Ekerö.

Många som skaffar hund blir helt enkelt medvetna om att de måste minska sina krav på hur rent det kan vara i hemmet hädanefter. Och såvida man inte har några allergiker i bekantskapskretsen gör det ju inte så mycket med lite hundhår i soffan. Men det finns också en annan möjlighet, och det är att ta hjälp av en städfirma. Regelbunden städning, utförd av ett proffs, kommer att minska mängden hår i hemmet betydligt. Räkna dock inte med att den som har svår pälsdjursallergi ska kunna komma hem till er. 

Hundhår i bilen

Du kommer också att få vänja dig vid hundhår i bilen. Till skillnad från när det gäller hundhår i hemmet kan du inte använda dig av RUT-avdraget för att få bilen städad. Men det finns andra sätt att få bilen ren från hundhår. Läs Mestmotors guide till bilstädning för hundägare.